Diler u Splitu završio Pravni fakultet dok je bio u zatvoru: Već ima ponudu za posao

Završio Pravni fakultet dok je bio u zatvoru, a po izlasku odmah ima ponudu za posao.


Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Visoki kazneni sud danas je objavio da na uvjetnu slobodu pušta muškarca koji je odslužio 17 od 21 dosuđene godine zatvora.

Advertisements

Kako je objavljeno na web stranicama Visokog kaznenog suda, rješenjem suda postalo je pravomoćno rješenje o uvjetnom otpustu s izdržavanja kazne zatvora zatvoreniku koji je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 21 godinu za kaznena djela zloupotreba opojnih droga i krivotvorenje isprava.

Prošvercao više od pola tone kokaina u Hrvatsku

Zatvorenik je osuđen jer se 2003. povezao s drugim osobama zbog krijumčarenja i prodaje droge. Te osobe su u Južnoj Americi kupile 533.48 kg droge kokain i jahtom je prevezle u Republiku Hrvatsku. Kad su stigli, zatvorenik je preuzeo tu drogu radi daljnje prodaje. Drogu je ukrcao u automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice, objavio je sud.

Datum otpuštanja zatvorenika na uvjetni otpust odredit će nalogom sudac istrage u roku od tri dana od zaprimanja rješenja Visokog kaznenog suda. Zatvorenik mora biti otpušten najkasnije u roku tri dana od donošenja naloga suca izvršenja. Zatvorenik je dužan redovno se javljati nadležnoj policijskoj postaji. Javljanje mora biti jednom mjesečno do isteka uvjetnog otpusta 2024. Zatvorenik može promijeniti mjesto prebivališta odnosno boravišta samo uz suglasnost suca izvršenja Županijskog suda, navodi se u priopćenju.

Advertisements

Tokom izdržavanja kazne diplomirao pravo u Splitu, ima ponudu za posao

Visoki kazneni sud smatra da su ispunjene zakonske pretpostavke za primjenu uvjetnog otpusta. Zatvorenik je u provedbi pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora ocijenjen kao ”naročito uspješan”, u kaznionici je radno angažiran kao naročito uspješan radnik. Prije nije osuđivan, drugi kazneni postupci protiv njega nisu u toku. Tokom izdržavanja kazne zatvora diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, ima ponudu za posao, objavio je sud, piše Index.hr.

“Evidentno je došlo do promjene u ponašanju”

  – Priznaje počinjenje kaznenih djela te izražava svoju kritičnost i žaljenje za počinjeno. Ima podršku obitelji. Zatvorenik je do sada izdržao preko 17 godina izrečene mu kazne. Visoki kazneni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostupanjskog suda da je dosadašnje izdržavanje ove kazne zatvora očito utjecalo na zatvorenika pa se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom u okvirima uvjetnog otpusta. Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela, zaključuje se u priopćenju.