Dani studenata u Banjaluci: Mnoštvo zanimljivih sadržaja ovog septembra

Kako se obilježavaju "Dani studenata" u Banjaluci?


Otvorena je manifestacija “Dani studenata Univerziteta u Banjaluci”, čiji je cilj promocija studenata i studentskog života, a očekuje se da će u narednih sedam dana okupiti između 5.000 i 7.000 studenata.

Advertisements

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje RS-a Jelena Starčević istakla je značaj ove manifestacije u okviru koje će studenti imati priliku da se druže, stiču nova znanja, iskustva i nove prijatelje, ali i da na kreativan način izraze svoja interesovanja.

Ministarstvo je ove, kao i prošle godine, izdvojilo oko 200.000 KM za sufinansiranje aktivnosti studentskih predstavničkih tijela i studentskih organizacija, a osim toga izdvajamo i oko četiri miliona KM za sufinansiranje studentskog smještaja i ishrane, rekla je Starčevićeva.

Advertisements

Predsjednik Unije studenata RS-a Nikola Bojić rekao je da će u okviru manifestacije biti organizovano 15 aktivnosti kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera, javlja SRNA.

Studenti su naročito zainteresovani za studentske sportske igre, kao i stendap veče koje je planirano za nedjelju, 19. septembar u Klubu studenata Banjaluke, kada će nastupiti komičar Dragan Marinković Maca, naveo je Bojić.

On je izrazio zadovoljstvo što su studenti pokazali veliku zainteresovanost za ovu manifestaciju, te napomenuo da su sve aktivnosti organizovane u skladu sa mjerama koje su na snazi zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.