Danas svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će održana danas u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati.


Dodjela diploma studentima UNSA za akademsku 2014/15. godinu, foto: Davorin Sekulić, Klix.ba (ARHIVA)
Dodjela diploma studentima UNSA za akademsku 2014/15. godinu, foto: Davorin Sekulić, Klix.ba (ARHIVA)

Na svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira jedanaesti put u svojoj historiji, prof. dr. Muharem Avdispahić, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirat će 6369 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

Svim završenim studentima prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u dvorani „Juan Antonio Samaranch“.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti primit će posebna priznanja.

Priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za 1% ukupnog broja svršenih studenata I ciklusa studija, kao i za 1% ukupnog broja svršenih studenata II ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom I i II ciklusa studija iznad 9,50. Priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za sljedećih 2% ukupnog broja svršenih studenata I ciklusa studija, odnosno 2% ukupnog broja svršenih studenata II ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom I i II ciklusa studija iznad 9,00. Povelja Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se najboljem studentu određenog fakulteta ili akademije čija je prosječna ocjena manja od 9,00, a iznad 8,00.

Televizija Sarajevo će direktno prenositi svečanost, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)