AIESEC BiH: Global Families – prijavi se i ugosti volontera iz inostranstva!

Ove zime će AIESEC BiH, zajedno sa svojim lokalnim kancelarijama širom zemlje, organizovati dva projekta dolaznih volonterskih razmjena. Ovi projekti su namijenjeni doprinošenju razvoja određenih segmenata u društvu i širenje pozitivnog utjecaja, kao i razvijanju drugog načina razmišljanja kod mladih ljudi.


AIESEC BiH Global Families – Ugosti volontera iz inostranstva

Tako će početkom naredne kalendarske godine biti održani: „Balkanski projekt“ i „PoweUP“ koji su kreirani na ideji da se uvežu mladi ljudi iz regije i na taj način promovišu multikulturološko bogatstvo našeg podneblja, odnosno, kada je riječ o drugom projektu, kako srednjoškolci mogu utjecati na svoju budućnost pravilnim odabirom konkretnih koraka i kako bi promovisali poruku poduzetništva u BiH.

Ono što AIESEC Banja Luka, AIESEC Mostar i AIESEC Sarajevo nude zauzvrat svima koji ugoste praktikanta jeste ukidanje plaćanje naknade za Global Citizen razmjenu po želji, što je ušteda od 130,00 KM svakom studentu.

Studenti koji ugoste volontera/volonterku na 3 ili 6 sedmica imat će priliku upoznati se s njihovom kulturom, vidjeti kako se oni mijenjaju kroz ovaj projekat, kako doprinose napretku njihove lokalne zajednice, ali isto tako će moći prisustvovati raznim događajima koje AIESEC organizuje za volontere kako bi se upoznali bolje sa samim radom organizacije, kako djeluju na lokalnom i međunarodnom nivou.

Za sve dalje upite možete se obratiti direktno na www.aiesec.ba

(STUDOMAT.ba)