Coding Boot Camp – Najbolje mjesto za početak vaše IT karijere

Coding Boot Camp je IT zajednica koja ima za cilj da omogući kvalitetnu i pristupačnu IT edukaciju za svakoga ko želi započeti programersku karijeru. Osnovan je početkom juna 2019. godine u Sarajevu u saradnji s portalom STUDOMAT, SUS BiH I IT kompanijom App IT. Kursevi programiranja pružaju polaznicima osnovna znanja iz oblasti programiranja te resurse za samoslatno učenje.


coding boot camp

Ko se može prijaviti?

Advertisements

Kurs programiranja je namijenjen svima koji žele da se bave programiranjem profesionalno ili jednostavno žele da nauče nešto novo. Nastava se odvija po MTA (Microsoft Technology Associate) programu. Tokom nastave će se obrađivati osnove programiranja te predznanje iz oblasti programiranja nije uslov za prijavu. Posebno ohrabrujemo one koji do sada nisu imali iskustva sa programiranjem da se prijave.

Sadržaj kursa

Tokom 24 školsa časa u grupama do maksimalno 8 polaznika možete birati između 4 kursa:

Mentori

Polaznici će biti mentorisani od strane iskusnih IT stručnjaka zaposlenih u vodećim IT kompanijama Bosne i Hercegovine.

Certifikat

Advertisements

Svi polaznici koji uspješno završe kurs dobit će zvanični Coding Boot Camp certifikat. Takođe je moguće i polaganje za oficijelni Microsoft certifikat.

Raspored i mjesto održavanja nastave

Nastava će se održavati na drugom spratu u zgradi Unipromet (Marka Marulića 2, Novo Sarajevo) ponedjeljkom i četvrtkom za grupu 1 i utorkom i petkom za grupu 2 u periodu od 04.11. do 04.12. u terminima od 19:30 do 21:00.

Kako se prijaviti?

Prijavu za pohađanje Coding Boot Camp kurseva možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 31.10.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

(STUDOMAT.ba)