Četiri savjeta kako na najproduktivniji način započeti dan

Vječna dilema koja nikad ne biva u potpunosti odgovorena je kako ujutro ustati ranije, rasturiti u toku dana, leći spavati ranije i opet to isto napraviti ujutro i tako iz dana u dan. Ne možemo obećati da ćete ovo postići uz četiri navike koje ćemo vam upravo predstaviti, ali smo sigurni da ćete se ovom idealnom scenariju opasno približiti.


good morning guy wakes up and rubs his eyes

Ključ je u jednostavnosti koju je u zbrci privatnih i poslovnih obaveza teško postići, pogotovo na kraju godine kada imamo rokove, izvještaji čekaju da budu napisani i brojni projekti naviru iz gomile na kutu vašeg radnog stola, prenosi bonjour.ba

Advertisements

No, uz uspješno realiziranje nekih od narednih aktivnosti osigurat ćete za sebe unutarnji mir, uspješno iskorištene najproduktivnije sate u danu i čak u onim danima kada najradije želite ugasiti mobitel i prespavati dan, pronaći ćete motivaciju za još malo rada. Kako postati najbolja verzija sebe u narednih nekoliko sedmica, otkrijte kroz savjete u nastavku.

Izaberite odjeću večer prije

Osim što ćete biti uvjereni da izgledate sjajno, spasit ćete sebe scenarija neispeglane košulje, majice koja je netragom nestala i potrage za najlonkama koje ste uvjereni da imate negdje u stanu samo kako biste saznali da ih ipak nemate.

Nemojte provoditi na vrijeme na mobitelu čim ustanete

Advertisements

Vrlo jednostavno, a opet najteže – ne surfati, dopisivati se i listati društvene mreže prije doručka i jutarnje kafe. Čak i ako vas budi alarm na mobitelu, uistinu pokušajte udariti sebe po prstima i podsjetiti se da vam ne treba taj bespotrebni nemir čim otvorite oči. Osim toga, bit ćete spremniji sve to pregledati u trenutku kada ste siti i nakon što se dobili svoju dozu kofeina ili drugog napitka kojim počinjete dan.

Multitasting nije vaš prijatelj

Iako možete pomisliti kako je odlično kada baratate s milijun obaveza odjednom, na kraju uopće ne radite nikakvu uslugu za sebe takvim načinom rada. Apsolutno uvijek će vaša produktivnost biti maksimalna onda kada je vaš fokus na samo jednoj stvari. Ako ste na predavanju, dajte sve od sebe da budete oni koji će sudjelovati, uočiti, predložiti, slušati. Ako ste na pauzi za ručak, napravite tu pauzu, ne razmišljajte o svim obavezama koje vas čekaju natrag za radnim stolom ili kući. Vjerujte nam, tako će svaka minuta vašeg vremena biti u potpunosti iskorištena – i to kvalitetno.

Najtežu stvar sa liste uvijek uradite najprije

Većina ljudi najviše motivacije, fokusa, inspiracije i volje za radom ima onih prvih 2 sata nakon što sjedne za stol ujutro i započne rad. Upravo zato jutarnje obaveze uvijek otvorite s onom obavezom koja vam stvara najveću nelagodu, koju jedva čekate završiti, koja je najteža i zahtjeva najviše vas. Tako ćete u najproduktivnijim satima uraditi ono što i iziskuje vašu veliku posvećenost, a to je ustvari početak i kraj svakog dobro organiziranog radnog dana.