Bruce Lee: Pet životnih savjeta

Bruce Lee, glumac i majstor borilačkih vještina, čovjek koji je azijsku kulturu približio Zapadu i postao legenda i simbol borilačkih vještina. Nazivali su ga besmrtnim herojem i prorokom, bio je mislilac i čovjek jedinstvene karizme i energije, a ostao je jedna od najvećih ikona popularne kulture, vječita inspiracija i misterija.


brucelee 2

Prva azijska filmska zvijezda koja je stekla svjetsku slavu, Bruce Lee, upoznao je svijet sa borilačkim vještinama i pri tome je izmislio jednu novu. Kao jedna od najuticajnijih ličnosti 20. vijeka, ostao je zapamćen kao izrazito karizmatičan, dok je svojim humorom plijenio i posjedovao je jedinstvenu moć da svoju energiju prenese na druge. Iako nije doživio da bude svjedok uspeha koji je postigao, ostaće idol generacijama širom svijeta.

Svoj uspjeh Bruce Lee duguje tome što je vjerovao u svoj način života:

1. Znanje će ti dati moć, ali karakter će ti dati poštovanje.

Svojim formalnim i neformalnim obrazovanjem gradimo sebe u profesionalnom kontekstu, ali i ličnom. Znanje vam može pomoći u vašem usponu ka vrhu, ali želite li poštovanje, osvrnite se na svoj karakter. Svojim stavom prema životu i ljudima iz vašeg okruženja, ali i svima koje srećete na životnom putu, vašom karizmom i energijom jedinstvenom samo za vas jedino možete obezbijediti sebi poštovanje. Karakter vas izdvaja iz mora prosjeka, snaga vašeg karaktera vas čini vrijednim poštovanja.