BIT Centar: Dodijeljeni cerifikati studentima za učešće u programima “Moja praksa” i “Work Ready Now!”

U četvrtak, 9. jula 2015. godine, u prostorijama BIT Centra u Tuzli održana je ceremonija dodjele Cerifikata studentima za učešće u četvrtom ciklusu programu «Moja praksa» i drugom ciklusu programa «Work Ready Now!» koji u Tuzli implementira BIT Centar.


Moja praksa 1

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation» i ED Centra Sarajevo, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» i program pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

Programi su namjenjeni studentima tehničkih fakulteta koji će, nakon praktične obuke iz oblasti IKT-a i poduzetnišva, dobiti mogućnost da u skladu s njihovim znanjima i vještinama provedu mjesec dana na praksi u preduzećima, radeći na stvarnim projektima.

U ovom semestru u okviru programa «Moja praksa» i «Work Ready Now!» su učestovali studenti Univerziteta u Tuzli.

Program « Moja praksa» provodi se u dva dijela, prvi dio je teoretski i tada studenti pohadjaju edukaciju, a nakon toga slijedi drugi praktični dio kada studenti idu na praksu u kompanije u trajanju do maksimalno 150 sati. U četvrtom ciklusu «Moja praksa» od ukupno 41 studenta koji su završili program 36 studenta je po prvi put imalo mogućnost da se susretne s radnim okruženjem u nekoj od kompanija. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim partnerima na projektu kompanijama Leftor, CA Design,Code Nest, Akademika Magic Factory, Revis i Studio Progres koje su omogućile studnetima da svoje prvo praktično radno iskustvo steknu u njihovom radnom okruženju.

Moja praksa 2

Program «Work Ready Now!» se trenutno provodi u devet zemalja i u četiri grada u Bosni i Hercegovini. WRN! je praktičan program gdje mladi aktivno učestvuju u procesu učenja i imaju priliku vježbati i unaprijediti nove vještine i steći samopouzdanje potrebno da pronađu i zadrže posao. Obuka je fokusirana na razvoj i jačanje osnovnih vještina koje su potrebne da bi učesnici pronašli posao bili uspješni na radnom mjestu. Ove godine program «Work Ready Now!» uspiješno je završilo 30 studenta, saopšteno je iz BIT Centra u Tuzli.

(STUDOMAT.ba)