Bez straha i cenzure: Akreditacija fakulteta i univerziteta

Do prije nekoliko dana, u BiH se nisu mogli postići dogovori oko evropskih standarda za visoko obrazovanje. Akreditovanje visokoškolskih ustanova problem je koji bi našu zemlju mogao koštati milione.


Nakon tri godine, upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH se složio, u suprotnom bi došlo do velikih gubitaka, kako za profesore, tako i za studente i univerzitet.

Koliko mladi znaju o akreditaciji univerziteta i validnosti diploma? Kako se obezbjeđuje i analizira kvalitet obrazovanja? Samo su neke su od tema o kojima će razgovarati Damir Marjanović, Senad Osmanović, Jugoslav Vuk Tepić, Željko Vukša-Fejzić, Merima Muhić, i Đorđe Krajišnik u emisiji Bez straha i cenzure u ponedjeljak u 21 sat u programu TV1.

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X