Bez straha i cenzure: Akreditacija fakulteta i univerziteta

Do prije nekoliko dana, u BiH se nisu mogli postići dogovori oko evropskih standarda za visoko obrazovanje. Akreditovanje visokoškolskih ustanova problem je koji bi našu zemlju mogao koštati milione.


16.03.2019. 13:51

Nakon tri godine, upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH se složio, u suprotnom bi došlo do velikih gubitaka, kako za profesore, tako i za studente i univerzitet.

Koliko mladi znaju o akreditaciji univerziteta i validnosti diploma? Kako se obezbjeđuje i analizira kvalitet obrazovanja? Samo su neke su od tema o kojima će razgovarati Damir Marjanović, Senad Osmanović, Jugoslav Vuk Tepić, Željko Vukša-Fejzić, Merima Muhić, i Đorđe Krajišnik u emisiji Bez straha i cenzure u ponedjeljak u 21 sat u programu TV1.

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.