Preslatko: Studenti ispitni stres smanjuju igrom i šetnjom sa psima

'Sezona' ispitnih rokova stresna je za sve studente, a kako doskočiti tom problemu pitaju se mnogi studenti. No, jedan univerzitet ima rješenje – studenti će šetati pse iz azila i igrati se s njima.


play man 1552558437

Britanski Univerzitet of East Anglia u Norwichu (University of East Anglia) dobilo je 12 tisuća funti kako bi pomogli studentima u poboljšanju mentalnog zdravlja. Dio novca namijenjen je za terapiju sa psima jer je znanstveno dokazano da psi smanjuju stres kod ljudi te pomažu u borbi s mentalnim bolestima, piše mojfaks.com.

U cijelu priču uključen je azil iz kojeg će studenti i drugi članovi akademske zajednice moći “posuditi” psa, šetati s njime i igrati se. Direktor sportskih i komercijalnih usluga, Phil Steele, rekao je za Telegraph da puno studenata živi daleko od svog doma, obitelji i kućnih ljubimaca tako da će im kontakt sa psima biti opuštajuć i tako će smanjiti stres. I to osobito prije ispita.

dogs 1552682248

Osim šetnje sa psićima, sveučilište nudi i drugu pomoć za studente u vidu savjetovanja, radionica, terapija i slično. No, ono što najviše veseli studente je ipak igranje s čovjekovim najboljim prijateljem – psom!

(STUDOMAT.ba)