Bakir Pepelar i Naima Hozić pobjednici druge emisije sa projektom „Malac genijalac“

Žiri takmičenja u poslovnim idejama kojeg zajednički realiziraju Bosna Bank International (BBI) i Hayat TV u suradnji sa partnerima ocijenio je da je biznis ideja Bakira Pepelara i Naime Hozić predstavljena u drugoj emisiji najbolja. „Malac Genijalac“ je škola mentalne aritmetike, u kojoj se bez korištenja olovke, papira, kalkulatora ili bilo kojeg drugog pomagala povećava i poboljšava sposobnost računanja te koncentracija djece od 4 do 12 godina.


sbf stc 2 emisija 1

– Moj životni cilj je ostati u Bosni i Hercegovini i pokrenuti biznis. Pobjedom na takmičenju SBF Start-up Challenge moji snovi se ostvaraju, jer sada mogu pokrenuti vlastitu školu mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ i iskoristiti svoja znanja da se samozaposlim. Želio bih da svojim ličnim primjerom pokažem da  i u našoj zemlji postoje mogućnosti za uspjeh. Ako budem inspiracija samo za jednog čovjeka da pokrene vlastiti biznis i ostane ovdje moja misija će biti ispunjena, kaže 22-godišnji Bakir Pepelar, profesor razredne nastave iz Novog Šehera kod Maglaja, čiji je projekat pobjedio u drugoj emisiji druge sezone TV takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge. U njegovom timu je i Naima Hozić iz Bugojna, diplomirana ekonomistica, a emisiju možete pogledati na YouTube kanalu Hayat TV.

Advertisements

– Školu planiram otvoriti u Tešnju jer je to grad u kojem postoji veliki ekonomski potencijal. Ispunjava me rad sa djecom, a ovo je jedinstvena prilika da uradim nešto korisno za društvo u kojem živim, govori Pepelar, dodajući kako mu je nastup na SBF Start-up Challenge dao dodatno samopouzdanje i vjeru da projekat može uspjeti. Sretan je jer je dobio i priliku da se predstavi na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) 2020 koji će se od 8. do 10. aprila održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

sbf stc 2 emisija

Advertisements

Nagradni fond za pobjednika u svakoj od emisija druge sezone TV takmičenja SBF Start-Up Challenge čine novčana nagrada u vrijednosti 10.000 KM koju zajednički obezbjeđuju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i kompanija Mastercard, reklamne i PR usluge u vrijednosti 10.000 KM koje obezbjeđuje Hayat TV, refundacija troškova registracije i nabavke opreme u vrijednosti 5.000 KM od Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji se implementira uz podršku Vlade Švicarske, zatim reklamne i PR usluge u vrijednosti 3.000 KM koje obezbjeđuje RSG Media Group.

Mentorske usluge u vrijednosti 3.000,00 KM i besplatna podrška unutar LONAC.pro zajednice, posebno u dijelu brzih biznis pitanja i odgovora, za sve kandidate, obezbjeđuje Fondacija Mozaik, a za one biznise koji imaju jaku društvenu komponentu Fondacija Mozaik može ponuditi investiciju u iznosu do 40.000 KM i dodatnih 20.000 KM u mentorskim uslugama. Dodatni reklamni prostor u vrijednosti 2.000 KM obezbjeđuje STUDOMAT.ba.

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za treću emisiju mogu poslati do 15. decembra 2019., dok će prijave za četvrtu i petu emisiju biti otvorene do 15. januara, odnosno 15. februara 2020. godine. Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.