Ambasadorica Republike Gane u Turskoj posjetila IUS

U petak, 27. jula 2018. godine, Nj.E. Salma Frances Mancell-Egala, ambasadorica Republike Gane odgovorna za Bosnu i Hercegovinu posjetila je Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Dobrodošlicu joj je poželio vršilac dužnosti rektora i dekan Fakulteta za menadžement i javnu upravu, prof. dr. Sencer Yeralan.


Ghana 4

Ambasadorica se sastala sa dekanima, profesorima, studentima i direktoricama različitih ureda IUS-a. Iako zamišljena kao kurtoazna posjeta IUS-u, ona je rezultirala veoma korisnom razmjenom informacija i ideja i popisom budućih akcija. Profesor Yeralan je predstavio IUS ambasadorici, ističući njegovu raznolikost i međunarodnu kulturu, projekte, dostignuća i planove za budućnost.

Advertisements

Ambasadorica je predstavila svoj tim i rekla da joj je drago što je Bosna i Hercegovina najnovija zemlja za koju je odgovorna Ambasada Republike Gane. Ona je izjavila da je obrazovanje najvažnija stvar u politici Gane i da se Gana ponosi time što pruža besplatno osnovno i srednje obrazovanje.

Ghana 1

Ambasadorica je bila veoma zadovoljna što vidi da su većina direktorica IUS-a žene i rekla je da to odražava Ganu, gdje je Ministarstvo za rod, djecu i socijalnu ravnopravnost prilično aktivno. Bila je vrlo entuzijastična za buduću saradnju između IUS-a i odličnih univerziteta u Gani.

Advertisements

– Ovo je samo prvi korak u budućoj uspješnoj saradnji IUS-a sa našim univerzitetima. Trebali bi početi sa razmjenom studenata, fakultetima i programima i proširiti našu saradnju u obostranom interesu, istakla je ambasadorica.

Ova posjeta bila je samo još jedna u nizu potvrda zalaganja IUS-a da svoj rad obogati kroz sve sfere, te da postigne najširi spektar internacionalnih aktivnosti.

(STUDOMAT.ba)