Tipovi studenata koje ćete sresti na svakom fakultetu

Svakodnevni odlasci na fakultet znaju biti mukotrpni zbog određenih ljudi koji vas iznerviraju čim ih vidite. Niste jedini. Možda i vi svojom pojavom nekoga iritirate. Saznajte kakvi tipovi studenata postoje i među njima pronađite svoje kolege, a možda čak i sebe.


studenti tipovi

„Štreber“ tip

Takve viđamo od prvog razreda osnovne škole pa sve do dana današnjeg. Uvijek sve zna, a kao što Sheldon Cooper iz popularne serije “The big bang theory” ima svoje mjesto na kauču, tako i Štreber ima svoje mjesto u sali za predavanja – prvi red, dvije klupe lijevo od sredine kako bi bio što bliže profesoru/profesorici. Nadopunjuje profesore tako što im dovršava rečenice, a kolegije kolokvira i prije nego što završi uvodno predavanje. Ako neki pojam kojim slučajem ne zna, nakon predavanja će ljubazno zamoliti profesore da mu preporuče literaturu kako bi taj pojam doktorirao do idućeg predavanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

„Klimač“ tip

Dok slušate predavanja, pogledajte osobu do Štrebera i vidjet ćete studenta koji bjesomučno klima glavom na svaku riječ profesora. On ne zna toliko kao kolega Štreber, ali svojim se klimanjem i odobravanjem uz fejk osmijeh nekako provlači, pa i on kolokvira prije no što završi uvodno predavanje. Klimač će, ako treba, (baš kao i Juda) izdati svakoga koga treba za 30 zlatnika (ECTS bodova).

„Ko su ovi?“ tip

Koliko su puta profesori prozvali nekoga koga niko nije čuo ni vidio? Nakon što čuju njihova imena svi imaju WTF pogled, a kako vrijeme prolazi počinju se smijati i profesori koji ih prozivaju. Postoji i podgrupa tih tipova, a to su oni koji vas natjeraju da povjerujete kako je moguće uskrsnuti, i to zato što se pojave na predzadnjem predavanju čudeći se kako nemaju pravo na potpis. Vrlo je vjerojatno da je to i zadnji put da ste ih vidjeli na fakultetu.