Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu i ove godine organizuje "Svečanu promociju i dodjelu diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu", čije je održavanje planirano u subotu 7. novembra 2015. godine u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati.


Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu 2

Na svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira jedanaesti put u svojoj historiji, bit će promovisano preko 6.000 diplomanata i magistranata, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Svim svršenim studentima prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u dvorani “Juan Antonio Samaranch”. Priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za 1% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija kao i za 1% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,50. Priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za sljedećih 2% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija odnosno 2% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,00. Povelja Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se najboljem studentu određenog fakulteta ili akademije čija je prosječna ocjena manja od 9,00, a iznad 8,00.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu (1)

(STUDOMAT.ba)