Šta o vama kaže indijski horoskop

Indijski horoskop je najstariji na svijetu, ima 12 znakova koji su po vremenu označavanja slični ovom na koji smo navikli. Znakovi se zovu “rasi”, a razlika je u načinu mjerenja.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Indijska astrologija je najstariji sistem astrologije u svijetu koja se znatno razlikuje od zapadnog sistema. Indijska astrologija koristi sazviježđa. Ovaj sistem daje potpuno drugačiji grafikon u odnosu na onaj koji koriste zapadni astrolozi. Indijska astrologija se zasniva na datumu, mjestu i vremenu rođenja.

Također Indijski horoskop se znatno razlikuje od kineskog horoskopa, koji se zasniva na godini rođenja, a smatraju da godina rođenja ukazuje na izvjesnu fazu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Porijeklo indijske astrologije

Indijska astrologija je nastala u drevnoj Grčkoj civilizaciji, i ona definiše stvarne osobine pojedinca, bračne usklađenosti i budućnosti, a sve to na osnovu pozicija planeta, vremena i mjestu rođenja.

Autentičnost indijskog horoskopa

Za indijski horoskop se vjeruje da je najstariji sistem astrologije u svijetu. Veoma je autentičan i za njegovo predviđanje se vjeruje da je izuzetno precizno. Pošto se zasniva na osnovu trenutnih sazviježđa, smatra se da je ovo najrasprostranjeniji sistem astrologije širom svijeta.

Mesh 21.3 – 20.4.

Vladajuća planeta ovog znaka je Mars. On mu daje avanturistički duh. Rođeni u ovom znaku uglavnom su vođe timova, vole da izdaju naredbe i brinu se za svoje podređene. Glavne osobine koje pripadnike ovog znaka vode naprijed su hrabrost i neustrašivost.

Mesh je avanturista, impulsivan, pun energije, iskren i direktan. Ali, jako je tvrdoglav i brzo se uvrijedi. Pripadnike ovog znaka često muče vrtoglavice, pate od krvarenja iz nosa i skloni su migrenama. Dobri su sportisti, vojnici, istraživači ili ljekari. Njegov idealan partner bili bi Vrisha ili Kanya.