Šta o vama kaže indijski horoskop

 Šta o vama kaže indijski horoskop

Foto: Ilustracija

Indijski horoskop je najstariji na svijetu, ima 12 znakova koji su po vremenu označavanja slični ovom na koji smo navikli. Znakovi se zovu “rasi”, a razlika je u načinu mjerenja.

Vrisha 21.4 – 21.5.

Pripadnici ovoga znaka su jako tvrdoglavi i rijetko kad će slušati savjete drugih. Ali, vrlo lako će postići sve što žele u životu i nikada neće odustajati od svojih ciljeva. Jako teško sklapaju prijateljstva, ali kada se sa nekim sprijatelje, ostaju mu odani u svim situacijama. Smatraju se pouzdanim, praktičnim i ambicioznim karakterima, što im olakšava napredak u poslu.

U ljubavi su uvijek odani i vjerni, ali i izrazito ljubomorni na sve koji se približe njihovom partneru. Dobri su timski igrači ali njihova tvrdoglavost često može upropastiti zajednički rad. U životu će ih često kočiti strah od bolesti zbog čega ovaj znak bira zanimanja usko vezana sa medicinom, osiguranjem ili obrazovanjem. Najviše zdravstvenih problema imaju sa štitnom žlijezdom, vilicom i krvnim sudovima.

Mithun 22.5 – 21.6.

Mithun je treći znak u indijskoj astrologiji. Rođeni u ovom znaku složene su naravi. Jako su ljubazni, velikodušni i često pomažu siromašnima ili volontiraju u različitim udruženjima. Rado će prihvatiti sve aktivnosti i predano ih obavljati, ali im često nedostaje vremena da se posvete svakoj od njih. Vrlo su fleksibilne prirode i mogu da se prilagode različitim osobama.

Mithun voli da bude u centru pažnje. Partner mora da mu odgovara na mentalnom nivou i mora da zna da se nosi sa njegovim temperamentom. Jako dobro se slaže sa znakom Kumbha. Slabe tačke ovog znaka su pluća i kosti, pa su česti prelomi.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?