Otvorena zgrada visoke zdravstvene škole u Bihaću

Rektor Univerziteta u Bihaću, prof.dr. Mirsad Veladžić i premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Izudin Saračević su u utorak, 06.10.2015. godine, u Bihaću svečano stavili u funkciju zgradu Visoke zdravstvene škole.


Foto: ABC.ba
Foto: ABC.ba

Tim činom, studenti i profesori ove visokoškolske ustanove konačno su dobili vlastitu adresu, a do sada su bili podstanari u jednom dijelu zgrade Ekonomskog fakulteta.

– Čestitam prije svega studentima. Zbog njih smo se trudili posljednjih nekoliko mjeseci i uspjeli dovršiti ovu zgradu, koja je deset godina stajala nedovršena. Naš naredni zadatak jest parcela nasuprot ove, na kojoj ćemo izgraditi zgradu Pravnog fakulteta, kazao je premijer Saračević.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prisutnima su se obratili i rektor Veladžić, te bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, kao i dekan Visoke zdravstvene škole doc.dr. Huska Jukić, koji je zahvalio Vladi USK-a i Gradu Bihaću na predanosti i pomoći da se ovaj objekt završi i stavi u funkciju.

Svečanosti je prisustvovao i uvaženi gost iz Hrvatske Dragan Primorac, hrvatski političar, profesor, genetičar i forenzičar, koji je istaknuo značaj ulaganja u sistem obrazovanja.

– Svako društvo vrednujem po tome koliko se ulaže u obrazovanje. Prvu rečenicu, koju mi je premijer Saračević kazao, jeste da je ovaj prostor ispred nas, prostor budućeg kampusa. Mislim da je to možda jedna od najznačajnijih rečenica, koja će determinirati budućnost USK-a, istakao je Primorac.

(Dnevni avaz)