03.10.2016.

Odslušajte Harvardov “Uvod u kompjutersku nauku” online

Univerzitet Harvard nije potrebno posebno predstavljati, a obzirom na primanje svega 6% prijavljenih studenata, sigurno je jedan od najtežih.


Međutim, ovaj univerzitet svoje znanje ponekad dijeli i potpuno besplatno, kao što je to slučaj sa njihovim predmetom CS50 “introduction to the intellectual enterprises of computer science and the art of programming.”

Već nekoliko godina se ovaj predmet može besplatno i virtuelno odslušati, a sada je to moguće i putem 360 videa, pa možete “zvjerati” po ogromnom i prepunom amfiteatru dok slušate neke od najpoznatijih IT stručnjaka na svijetu.

Predavanja se snimaju Nokia OZO VR kamerama koje koštaju 45.000 američkih dolara. Najbolje ga je gledati sa nekim od VR headseta ili bar Google Cardboard-om, ali će poslužiti i YouTube kanal.

Inače, ovo je jedna od najpopularnijih IT “kurseva” ikada objavljenih online.

(INFO.ba)

Želiš čitati nove studentske izreke i motivacije, zabaviti se i naučiti nešto novo? Prati STUDOMAT na Instagramu.

AUTOR: STUDOMAT.ba

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.