Održana prezentacija Udruženja “Mreža studenata” pri Erasmus Student Network BiH

Udruženje Mreža studenata je neprofitna organizacija koja predstavlja ispostavu Erasmus Student Network-a za Bosnu i Hercegovinu.


udruzenje mreza studenata esn bih prezentacija oia

Ona, kao takva, ima za cilj predstavljanje međunarodnih studenata ali i pružanje mogućnosti za kulturno razumijevanje i razvijanje uz princip da „studenti pomažu studentima“.

Bosna i Hercegovina spada u jednu od 37 država u kojoj postoji ESN kao nacionalna sekcija i u kojoj djeluje trenutno jedna lokalna sekcija Erasmus Student Network Sarajevo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U cilju promovisanja rada Erasmus Student Network-a 20.05. tekuće godine u prostorijama Omladinske informativne agencije održana je svečanost primanja novih članova u rad Udruženja, ali i prezentacija novog međunarodnog projekta “Mov’in Europe”, koji ima za cilj promovisanje mobilnosti studenata.

Samoj prezentaciji se odazvao veliki broj studenata koji su upoznati sa mogućnostima odlaska na razmjene u inostranstvo. Također, studenti su upoznati i sa mogućnostima i pogodnostima koje nudi novi Erasmus+ projekat.

Jedan izrazito važan aspekt jeste i prijavljivanje na projekte razmjene te su prisutni mogli da saznaju što je sve potrebno za uspješnu prijavu na projekte razmjene.

Prezentaciji je prisustvovao i Samir Beharić, koji je ukazao na pogodnosti boravka na studentskoj razmjeni u Berlinu. Osim njega prezentaciju je održala Berina Šabanović, koja je provela šest mjeseci na razmjeni na Univerzitetu u Bolonji.

Više o radu ovog udruženja može se pogledati na Facebook stranici: www.facebook.com/esnsarajevo i www.facebook.com/ESNBiH

(STUDOMAT.ba)