U Sarajevu počeo trodnevni edukativni program za mlade – CEO Academy 2015

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu jučer je zvanično počeo edukativni program CEO Academy 2015, koji će u tri dana, kroz četiri aktivnosti okupiti više od 300 učesnika, preko 50 kompanija i 20 predavača iz Bosne i Hercegovine i regije.


CEO Academy 2015

U sklopu projekta CEO 2015, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje CEO Academy, program namijenjen profesionalnom razvoju mladih u Bosni i Hercegovini.

CEO Academy 2015. je svečano otvoren obraćanjem prof.dr. Željka Šaina, dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji je naglasio važnost ovakvih aktivnosti za mlade. Prisutnima su se obratili i rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem, Armin Talić i projekt menadžerica CEO konferencije, Šejla Vatreš.

– Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u svim aktivnostima u fokus stavlja studente i kvalitet nastavnih i vannastavnih sadržaja koje im nudi. Bez produktivnog znanja nema ni profitabilnog biznisa, nema sreće za ljudsku i životnu zajednicu, nema budućnosti. Kroz aktivnosti poput ovog takmičenja, koje je organizirano u sklopu programa CEO Academy, Fakultet želi predstaviti buduće uspješne lidere i istrajnost u osiguranju kvalitetnih kadrova na tržištu rada. Zavodi za zapošljavanje su prepuni manje kvalitetnih kadrova, a samo stručnim, predanim radom utemeljenim na suvremenim znanjima možemo naprijed, kazao je prof.dr. Željko Šain.

Prva aktivnost trodnevnog programa je WANTED: Million Dollar Employee, koja je okupila dvadeset najuspješnijih kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije, koje su imale priliku upoznati studente završnih godina fakulteta, ponuditi im posao, prakse, volonterske angažmane, te odabrati „zaposlenika vrijednog milion dolara“.

Učesnici će, pored ove aktivnosti, u tri dana programa učestvovati na pet radionica koje pružaju priliku za usavršavanje poslovnih vještina, prisustvovati prvom sajmu novoosnovanih start up kompanija Start – up Expo, u subotu 23. maja u auli Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te 24. maja imati priliku družiti se sa dvadeset eminentnih predavača na aktivnosti „Coffee with…”.

Detaljnije o CEO Academy programu koji je u toku možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.ceokonferencija.com, kao i stranicama društvenih mreža CEO konferencija i CEO Academy.

(STUDOMAT.ba)