Održan Dan otvorenih vrata Studija biologije na FPMOZ-u [VIDEO]

Dan otvorenih vrata Studija biologije Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održan je protekle sedmice u kampusu u Rodoču.


Foto: Youtube
Foto: Youtube

Sada već tradicionalnom manifestacijom, koja je organizovana treću godinu zaredom, nastoji se povećati zainteresovanost učenika za nauku i istraživanja kroz uzbudljive i interaktivne radionice. Na taj način učenici razvijaju kreativnost, produbljuju znanja, znatiželju i sposobnost kritičkog razmišljanja. Također, navedena manifestacija omogućava učenicima susret s Fakultetom te više informacija o daljnjim obrazovnim mogućnostima.

Kako se ove godine Dan otvorenih vrata Studija biologije obilježio u petak, 12.02.2016. godine, na datum koji je proglašen Međunarodnim danom Charlesa Darwina, manifestacija je tematski vezana za evoluciju. Kroz organizovane četiri edukativne radionice učenici su mogli nakratko vratiti se u prošlost, saznati više o stvaranju Sunčevog sistema i Zemlje, kontinenata, nastanku prvih biomolekula, stanica i biološke raznolikosti koja se danas manifestira izuzetnom raznolikošću oblika.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

(Pogled.ba)