Infobip tek počinje, a vi?

Ako ste mislili da je potrebno otići van Bosne i Hercegovine kako bi (do)živjeli globalno poslovno iskustvo ili postali dijelom internacionalnog tima, možda ipak trebate razmisliti još jednom.


infobip 2017

Svima nam je poznata Silikonska dolina, područje u kojem su smještene “high tech” kompanije koje koriste najmoćnije i najnovije tehnologije te okupljaju veliki broj vrsnih inžinjera, inovatora i ulagača. Da biste bili dio jedne takve internacionalne i dinamične okoline, ne morate letiti preko pola svijeta. U sarajevskom uredu jedne telco kompanije, upravo u Bosni i Hercegovini su nastale jedne od najljepših i najuspješnijih priča koje su prerasle u sve ono što kompanija može pružiti mladoj osobi i u kojoj je zaista, samo nebo granica. Vjerovatno ste već ranije imali priliku čuti za njih ali podsjećanja radi, Infobip je globalna telekomunikacijska kompanija sa uredima u više od 40 zemalja.

Ured u Sarajevu broji preko 90 osoba a globalno, kompanija upošljava preko 1000 ljudi, entuzijastičnih zaljubljenika u tehnologiju koji razvijaju i održavaju jednu od najjačih cloud komunikacijskih platformi u današnjem svijetu i zajednički rade na ostvarivanju ambicioznog cilja gdje predviđaju da će u 2018. godini, svi mobilni korisnici na svijetu biti u interakciji sa njihovom platformom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Infobipov ured u Sarajevu je jedan od najvećih ureda Infobip-a na svijetu. Tokom 2016 godine aktivno su radili na pronalasku novih članova te se timu u Sarajevu pridružilo preko 30 izvrsnih talenata. Osim širenja lokalnog tima Infobip je povećao svoju globalnu prisutnost otvorivši niz ureda širom svijeta od Latinske Amerike do daleke Azije.

Činjenica da timove čine talentovani i strastveni zaljubljenici u tehnologiju, u Infobip-u se ne zaboravljaju ni mlade generacije gdje vrlo često studenti bez prethodnog radnog iskustva ali sa velikom željom za rad dobiju priliku započeti svoj poslovni razvoj u ovoj kompaniji. S tim u vezi u julu 2016 u Sarajevu je organizovana ljetnja praksa sa ciljem upoznavanja šest praktikanata iz svih dijelova BiH (Gračanica, Banja Luke, Tuzle i Sarajeva) sa telekomunikacijskom industrijom, radom u internacionalnom okruženju i najsavremenijim tehnologijama. Dvoje učesnika prakse su dobili priliku započeti svoju karijeru u Infobipu.

Kako sve ne bi bilo u znaku rada i IT-a 2016. godina u Infobip-u je bila obilježena radom na mnogim projektima koji su zabavni i korisni za razvoj i edukaciju najmlađih od kojih se izdvajaju  Devoxx4Kids, Hour of Code i mnoga stručna predavanja na Univerzitetima u BiH.

Također, kao i prethodnih godina, Infobip je bio prisutan na sajmovima zapošljavanja na kojima je imao priliku upoznati mlade profesionalce u potrazi za poslom sa prilikama koje ovakva kompanija nudi.

Uspješna poslovna godina u Sarajevu je zaokružena velikom zabavom koja je okupila tri ureda Infobip-a: Sarajevo, Istanbul i Dubai a u duhu kompanijskih vrijednosti zahvalili su se i zajednici te štićenicima iz Doma Bjelave donirali poklone kako bi i oni predstojeće praznike dožvjeli u pozitivnijoj atmosferi.

Ipak, Infobip uvijek gleda unaprijed i kako kažu “oni tek počinju”. U 2017 godini pored plana za širenje ureda i zapošljavanja dodatnih 50 članova tima u Sarajevu, fokus će biti na edukaciji i razvoju postojećih zaposlenika, te aktivnijem uključivanju u zajednicu i neformalni edukacijski sistem u BiH kako bi u budućnosti iznjedrili profesionalce spremne za rad u agilnom i internacionalnom okruženju. Ako ste se i vi pronašli u ovoj priči iz Infobip-a poručuju da su uvijek otvoreni za razgovor.

Kontaktirajte ih na careers.bih@infobip.com i možda ćete već naredne godine zajednički kreirati nove uspješne priče.

(STUDOMAT.ba)