Fondacija “Proljeće” iz Tuzle dodjeljuje 50 stipendija studentima u akademskoj 2016/17. godini

Tuzlanska Fondacija "Proljeće" raspisala je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima u akademskoj 2016/17. godini.


Fondacija Proljeće Tuzla

Kandidati koji se prijave bit će podijeljeni na brucoše te studente viših, odnosno druge i treće, godine studija, a “Proljeće” će dodijeliti ukupno 50 stipendija.

Stipendije će biti dodijeljene u vidu besplatnog smještaja, a uslovi za brucoše su da su bili učenici generacije ili da imaju značajne rezultate postignute u oblasti sporta, umjetnosti i sličnog. S druge strane, za studente viših godina osnovni uslov je prosjek ocjena od minimalno 9 ostvaren na prethodnoj godini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti koji ne ispunjavaju navedene uslove, ali imaju dokaze o postignutom uspjehu u različitim oblastima, mogu dobiti djelimičnu stipendiju u vidu sufinansiranja troškova smještaja i ishrane u prostorijama Fondacije. Također, studenti koji ispunjavaju uslove ali im nije potreban smještaj, mogu dobiti jednokratnu stipendiju u iznosu od 1.000 KM.

Poseban konkurs Fondacija “Proljeće” je raspisala za srednjoškolce, a svi uslovi i oblik stipendija isti je kao i za brucoše.

Prijave se vrše putem online aplikacije za studente, ili podnošenjem prijave i potrebnih dokumenat uz prijavu na adresu Fondacije Proljeće u Rudarskoj 72 u Tuzli.

Rok za prijavu je 15. juli.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na interent stranici Fondacije proljece.org ili upitom na internet adresu fproljece@hotmail.com.

Više informacija na: www.proljece.org

(Stipendije.ba)