Dodijeljene nagrade najboljim projektima na Burch Start Up takmičenju

U periodu od aprila do maja ove godine, studenti sa idejama i vjerom u sebe imali su priliku da se takmiče za vrijedne novčane nagrade u okviru Burch StartUp takmičenja, ali i prisustvuju nizu radionica koje bi im omogućile realizaciju ideja od pisanja projekta do izlaska na tržište.


Ucesnici prvog ciklusa takmicenje Bruch StartUp

Radionice je organizovao Ured za projekte na internacionalnom univerzitetu Burch, a konkurencija među mladim ljudima bila je veoma jaka.

Kriteriji odabira najboljih od 20 prijavljenih projekata bili su zadovoljenje sadržaja poslovnog plana, planiranog razvoja kompanije, realizacija postera, kvalifikacije takmičara/tima, istraživanja tržišta i prezentacije poslovne ideje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Finalna prezentacija 6 finalista održana je 25. maja u kampusu Burch univerziteta na Ilidži, a žiri u sastavu Edin Mehić (Posao.ba), Goran Riđić (Sarajevo School of Science and Technology) i Edin Smajić (Internacionalni Burč Univerzitet) imao je veoma težak zadatak evaluacije.

Prvo mjesto je osvojio Sanel Delić, student arhitetekture sa poslovnom idejom nazvanom SimplusCAD, uslužni softver za profesionalne dizajnere sa pretplatom na različite pakete sa mogućnošću unapređenja postojećeg.

Drugoplasirani Anes Prentić, student menadžmenta predstavio je ideju o sportsko-rekreativnom centru Glory, koji bi se izgradio u Travniku, gdje postoji veća potražnja od ponude za prostorom za različite sportske aktivnosti svih generacija.

Treće mjesto sa idejom o proizvodnji matične mliječi, što bi predstavljalo novi proizvod u domaćoj proizvodnji na tržištu BiH, je osvojio Haris Begović, student prve godine menadžmenta.

Pobjednicima su dodjeljene novčane nagrade, ali i prilika da sa svojim idejama učestvuju na međunarodnom takmičenju istog koncepta, a s obzirom da je jedan od ciljeva Internacionalnog Burč univerziteta da podstiče i podržava mlade u preduzetničkim aktivnostima, pored novčanih nagrada za prva tri mjesta, pobjedniku je obezbijeđen besplatan kancelarijski prostor i oprema za prvu godinu pokretanja biznisa.

Kako i ostale ideje ne bi ostale samo na papiru, koordinator projekta Nataša Tandir je istakla da je u planu osnivanje i Burch Start Up kluba koji bi omogućio okupljanje učesnika ovogodišnjeg projekta, dalje planiranje poslovnih planova i usluge konsaltinga od strane profesora i partnera Univerziteta, navodi se u saopštenju iz internacionalnog univerziteta Burch.

(STUDOMAT.ba)