Održan Youth to Business Forum 2015 u Banjaluci

Udruženje studenata AIESEC Banjaluka uspješno je realizovalo drugi po redu banjalučki Youth to Business Forum (Y2B Forum), koji je 23. maja 2015. godine u prostorijama Doma omladine okupio studente i predstavnike korporativnog sektora.


Youth to business 2015 banjaluka

Tema Y2B Foruma 2015, odnosno pitanje na koje su studenti zajedno sa predavačima i govornicima odgovorili, je: Kako mladi mogu doprinijeti razvoju preduzetništva u svojoj okolini?

Odgovor je da mladi moraju imati ideje, moraju biti hrabri i istrajni u nastojanju da budu preduzetnici a ne zaposlenici, jer na taj način tržište u Bosni i Hercegovini čine bogatijim i konkurentnijim. U konačnici, takav pristup mladih doprinosi poboljšanju kvaliteta njihovog ali i života unutar njihove društvene zajednice.

Program se sastojao iz tri dijela: radionice, govora i panel diskusije. Radionicu pod nazivom “Interviewing skills” je održala predstavnica Ernst and Young-a (EY), Biljana Badža, a svoje priče i iskustva u sferi preduzetništva sa studentima su podijelili Marija Knežević, Ranko Petrušić, Darko Milunović, Aleksandar Čičić kao i panelisti Goran Ćorić i Dajan Javorac.

Projekat je finansijski podržan od strane kompanija EY, Bentoproduct d.o.o. i Banjalučke berze.

(STUDOMAT.ba)