Autoceste FBiH stipendiraju 25 studenata iz cijele BiH

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH dodijelilo je 25 stipendija studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a svečana dodjela upriličena je u petak, 15. jula, u zgradi Građevinskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.


jp autoceste federacije

Stipendijama JP Autoceste FBiH potiče se i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata, naročito u području građevine, saobraćaja, elektrotehnike i ostalih stručnih fakulteta bliskih djelatnosti Preduzeća.

Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija dodijeljeno je 15 stipendija studentima treće godine prvog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 100 KM, a deset stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 300 KM.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Biti izvrstan se uvijek isplati. Mi smo prepoznali vaš napor, znanje i kvalitet i ove stipendije nadamo se da vas motivišu i podstiču za dalji rad i želimo da budete još uspješniji i zadovoljniji i da imate satisfakciju za sve napore koje ulažete tokom svog školovanja, kazao je Đenan Salčin, direktor JP Autoceste FBiH.

Novim stipendistima se obratio i dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Suad Špago koji je istakao kako je veliki značaj postojanja kompanije kao što je JP Autoceste FBiH koje je uvelo niskogradnju u 21. stoljeće.

Proteklih pet godine u društveno-odgovorni program JP Autoceste FBiH uložilo je 240.000 KM za 125 studentskih stipendija, čime nastoji da mlade stručnjake zadrži u BiH i da im osigura bolju i sigurniju budućnost.

JP Autocesta Federacije BiH nastavlja sa primjenom pozitivnih iskustava u proteklom radu tako što će organizirati redovne posjete studenta gradilištima na Koridoru Vc, a mnogima će biti pružana mogućnost stažiranja u ovom preduzeću, saopšteno je iz Autocesta FBiH.

(STUDOMAT.ba)