Zubar studentu izvadio pogrešan zub: “Šta sad?”

Jedan se student Univerziteta u Beogradu u studentskoj grupi na Facebooku požalio članovima grupe na grešku svog zubara.


Foto: Envato
Foto: Envato

Odlazak kod zubara mnogima je bauk i neugodno iskustvo, bez obzira na godine i starost. Ipak, bez obzira na strah, godišnje preglede bismo svi trebali obavljati kako bismo zube čuvali i održavali zdravima, Ipak, šta ako se dogodi da zubar pogriješi?

Jedan se student  Univerziteta u Beogradu u studentskoj grupi na Facebooku požalio članovima grupe na grešku svog zubara.

Imam jedan problem, zubar mi je izvadio greškom pogrešan zub i to potpuno zdrav zub. Da li je neko imao iskustva ili zna koliku bih odštetu mogao dobiti?, upitao je student koji je, ako je vjerovati njegovoj objavi, ostao bez zdravog zuba.

Njegove kolege su mu savjetovali šta bi sve mogao učiniti u ovakvom slučaju i kojim se institucijama treba obratiti za pomoć, prenosi Kurir.rs.

Zdravstvena inspekcija, odvjetnik i Stomatološka komora Srbije. Zovi ih redom i informiraj se koja je procedura, napisala mu je jedna komentatorica dok su ga drugi studenti molili da napiše o kojoj se ordinaciji tačno radi kako bi ju mogli izbjegavati.