Život po mjeri mladih: Ovo su najbolji studentski gradovi na planeti

Studentski dani možda su i najbolji dani života. Dovoljno ste odrasli da vas niko ne tjera na nastavu, imate priliku maknuti se iz roditeljskog doma, pred vama su sve zabave svijeta, tulumi, druženja i slično.


london 1540373969

Ako imate sreće pa studirate u nekom od ovih gradova, onda ste još sretniji što ste student, a sudeći prema nedavnom istraživanju, najbolji je grad za studentski život London!

Advertisements

Britanska prijestolnica proglašena je najboljim studentskim gradom na svijetu. London je na ovaj način s vrha ljestvice skinuo kanadski Montreal, koji je bio najbolji studentski grad 2017. godine, piše Punkufer.hr.

Istraživanje koje svake godine provodi kompanija Quacquarelli Symonds kreira poredak na temelju raznih faktora, kao što su dostupnost, želja za studijem u tom gradu i kako se studenti osjećaju u određenom gradu.

london 1540374095

Advertisements

London je ove godine prvi put proglašen najboljim studentskim gradom, a ispitano je više od 50.000 londonskih studenata, od kojih je većina pohvalila kvalitetu života u gradu i izrazila spremnost za ostankom i nakon završetka studija. Ipak, izrekli su i zamjerke, koje se, prije svega, odnose na skupoću života u glavnom gradu.

Prošlogodišnji pobjednik Montreal ove se godine našao na četvrtom mjestu, a srebro i broncu “kući” su ponijeli Tokyo i Melbourne. U prvih deset Australija je dala još jedan grad, Sydney, dok američkih gradova nema u deset najboljih.

Pariz, pobjednik iz 2016, ove se godine smjestio na petom mjestu.

(STUDOMAT.ba)