Želiš putovati? NomadMania dodjeljuje stipendije od 1500 EUR za bh. studente

NomadMania je raspisala konkurs za dodjelu putničkih stipendija studentima iz osam različitih zemalja za 2021. godinu, a Bosna i Hercegovina je jedna od njih. Svrha stipendija je omogućiti studentima težeg materijalnog stanja da prvi put odu na samostalno putovanje koje može. Cilj je podsticanje mobilnosti, samostalno putovanje i upoznavanje novih kultura.


world map 1604141972

NomadMania je jedan od najvećih online klubova putnika. NomadMania je inicijalno pokrenuta 2012. godine kako bi potaknula putovanja, pomogla putnicima u praćenju njihovih putovanja i pružila im ideje i inspiraciju za ono što treba vidjeti kroz NomadManijinu seriju. Cilj NomadManije je stvoriti zajednicu strastvenih putnika, educirati o svijetu kao i pomoći ljudima s malo sredstava da putuju više. Kao registrirana neprofitna organizacija u Grčkoj, dobrotvorna organizacija NomadMania ima za cilj da pomogne ljudima iz manje privilegiranih sredina da iskuse veći dio svijeta.

Advertisements

2021. bit će prva godina da NomadMania dodjeljuje stipendije za putovanje studentima univerziteta iz zemalja s relativno nedavnim iskustvom trajanja sukoba, a za koje tim NomadMania smatra da se putovanja mogu odvijati s odgovarajućom sigurnošću.

Advertisements

NomadMania stipendije dostupne su studentima koji su već uspješno završili najmanje drugu godinu studija u svojoj zemlji. Stipendije su usmjerene na one koji imaju malo finansijskih sredstava.

Detalji o stipendijama se mogu pronaći na sljedećem linku.