Zašto je petak omiljeni dan u sedmici svim studentima?

Je li i tvoj omiljeni dan petak?


Tired bookworm.
Ilustracija: Envato

Petak poslijepodne je svakako omiljeni dio dana, kada planiramo kako da provedemo vikend koji samo što nije počeo.

Advertisements

U petak ujutro nam nije teško da ustanemo. Kada se oglasi alarm, veliki dio nas ustaje odmah, čim se oglasi prvo zvono! Nema razvlačenja po krevetu, odlaganja budilnika, pokrivanja jorganom preko glave, a to sve zbog toga što nam je u glavi samo jedna misao – Još samo danas imam faks i čekaju me dva dana odmora!

Podne je znak da smo već na polovini do kraja predavanja!

Istina je da petak najviše volimo zbog večernjih sati, te mnogi od nas planiraju i izlazak u grad i provod sa prijateljima. Mnogima je upravo ovo veče namijenjeno gledanju omiljenih filmova i serija uz kokice ili omiljeni slatkiš, jer se kalorije ipak ne računaju petkom uveče, prenosi ultra.ba.

Vikend je ispred nas!

Istraživanja pokazuju da je petak jedini dan u sedmici kada osjećamo da možemo da ignorišemo sve dobre savjete i prepustimo se nekim lošim navikama, koje obično izbjegavamo. Petak je dan koji je pogodan za ljubav i za romantične večere sa partnerom. Takođe, petak je idealan dan za osobe koje su same, jer petkom imaju najveće šanse da upoznaju nove osobe. Petak je dan kada imamo najviše hrabrosti i volje za flertovanje i zavođenje. Osjećaj da je vikend tek počeo popravlja nam raspoloženje za 50% u odnosu na druge radne dane, kada je vikend tek na vidiku.

Advertisements

Napravi idealnu kombinaciju za odmor, ali i dobar provod. Dobro razmisli sa kim treba da se vidiš i ko je možda bio zapostavljen od tebi bitnih osoba. Vikend je idealan period i da se posvetimo sebi, odemo na masažu ili u kupovinu, ali i šetnja u prirodi je odličan način da se odmorimo.Vikend je idealan i da posjetimo turističke predjele u našem okruženju, ali i da organizujemo kratko putovanje u neki od gradova. Petak iskoristi da pregledaš stranice turističkih agencija, koje nude vikend putovanja i stranice putem kojih možeš obezbijediti popust za turističke ture.

Potrudi se da smanjiš vrijeme provedeno posmatrajući objave na društvenim mrežama tokom vikenda, te iskoristi priliku da se maksimalno posvetiš relaksaciji. Ovo je period kada možeš da čitaš i omiljenu knjigu.

Ne zaboravi, tih 48 sati vikenda veoma brzo prođe! Uživaj i prepusti se odmoru!