Zabrinuti student: Može li se upisati stomatologija u Sarajevu bez štele?

Vrlo zanimljivo pitanje postavio je jedan zabrinuti student.


fakultet korupcija

Reddit je američka internetska stranica odnosno internetski servis koji funkcionira kao križanac foruma i Useneta. Prema podacima iz marta 2021.godine, Reddit je devetnaesta najposjećenija stranica na svijetu.

Na ovoj web stranici vrlo često se otvaraju diskusije na razne teme i ljudi pišu svoja mišljenja u komentarima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studiranje u BiH: “Prvo te iz**** sa onim što ti neće trebati, a sa fakulteta izađeš kao potpuno nesposoban radnik”

Vrlo zanimljiva tema na Reddit-u tiče se studiranja u Bosni i Hercegovini, tačnije Stomatološkog fakulteta na Univerzitetu u Sarajevu. Naime, jedan korisnik Reddit-a upitao je da li se može upisati stomatologija bez štele.

 – Možeš bez problema ako si svake godine imao 5.00 prosjek, ali baš svake, jer oni što su imali svake godine 5.00 dobiju još dodatnih 5 bodova. Ovim se isključivo referiram na Stomatološki u Sarajevu i da se školuješ na budžetu, a kao samofinansirajući vjerovatno nećeš imati problema. Problem je što tu nema prijemnih ispita kao na medicini, pa se sve svodi na te prosjeke što je meni lično idiotski jer nisu sve škole iste po zahtjevnosti i kriterijima i neko ko je imao 5.00 svake godine u jednoj školi ne bi možda ni odličnim prošao da je išao u neku težu gimnaziju, respekt za pojedince. Provjeri na njihovoj stranici rang liste prethodnih godina pa vidi kakve su ti šanse, odgovorio mu je drugi korisnik Reddit-a.

Ostatak rasprave možete pročitati u nastavku:

Da li možeš upasti na fakultet stomatologije bez štele? from bih