Za sve ljubitelje Harry Pottera: J. K. Rowling pokrenula online Hogwarts predavanja

Čarobni svijet Harry Potter serijala naprosto budi maštu, a ako spadate u fanove koji su se oduvijek divili Hogwartsu, zašto ne biste zavirili na poneko online predavanje ove škole?


shutterstock 550323016

Jedna od najpoznatijih spisateljica na svijetu J.K. Rowling pokrenula je novu internet stranicu pod nazivom Harry Potter at Home. Fanove je obavijestila putem svog Twitter naloga, kako se raduje pokretanju stranice koja bi trebala zabaviti i zainteresovati djecu dok ostaju kod kuće. Tu se mogu pronaći prilozi Bloomsbury i Scholastic, te video zapisi o čarobnim napicima, razni članci, kao i zagonetke i kvizovi.

hph

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Iako je nova stranica koju je spisateljica pokrenula namijenjena striktno djeci, za one starije odavno postoji pristup magičnoj školi putem stranice Hogwart is Here, a u koju su uključeni i materijali iz astronomije, herbologije, čarobnjaštva, historije magije, članci o napicima, preobraženju i obrani od mračnih sila. Zanimljiv sadržaj koji se tiče Harry Pottera, ali i Fantastic Beasts možete pronaći i na stranici Wizarding World.

Ako pak ne spadate u kategoriju ljudi koja je gledala ili čitala Harry Pottera, toplo preporučujemo da ukoliko nađete višak vremena, uživate u ovom djelu.