Za smještaj i ishranu u sarajevskim domovima se prijavilo 1.450 studenata

Na konkurs za prijem studenata za smještaj i ishranu u domove Javne ustanove Studentski centar Sarajevo u akademskoj 2016/2017. godini do sada je prijavljeno oko 1.450 osoba.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Konkurs je zvanično zatvoren, ali se još nekoliko dana čeka na kandidate koji su dokumenta dostavili putem pošte na adresu studentskih domova Sarajevo.

Advertisements

JU Studentski centar Sarajevo će primiti u akademskoj 2016/2017. godini, 1.650 studenata Univerziteta u Sarajevu u studentske domove u Nedžarićima i na Bjelavama za smještaj i ishranu prema utvrđenim jedinstvenim kriterijima, a direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić ranije je Feni kazao da se cijene neće mijenjati.

Prema odredbama konkursa pravo na prijem u Studentske domove u Sarajevu imaju redovni studenti u Sarajevu čije je mjesto prebivališta izvan Kantona Sarajevo, a imaju osiguranu subvenciju od kantona ili neke druge državne jedinice. Planiran je i prijem studenata po principu samofinansiranja.

Početkom avgusta bit će objavljena imena studenata koji ispunjavaju kriterije, a raspored po sobama bit će u septembru. Kao i prethodnih godina, smještaj u studentske domove na bazi subvencije mogu dobiti redovni studenti i oni koji prvi put upisuju godinu.

Vrijeme do početka nove akademske godine bit će iskorišteno za otklanjanje određenih nedostataka i tekuće održavanje da bi objekti bili pripremljeni za prijem studenata.

(Klix.ba)