Studentske ispovijesti o stanodavcima: Gazdarica vikendom dolazi u stan bez najave, pere i veš…

Studenti su podijelili svoje priče i iskustva sa stanodavcima.


Foto: Envato
Foto: Envato

Studenti koji žive u stanovima na studentskim grupama polemišu o tome koliko puta godišnje bi stanodavac trebao da dolazi u provjeru stana.

I dok većina smatra da vlasnik nema potrebe da dolazi jer dok podstanar plaća najam prostor je njegov ipak ima onih vlasnika koji često dolaze u posjetu stanaru, piše Informer.rs.

– Koliko puta godisnje treba stanodavac da ide u provjeru stana?, glasilo je pitanje studenta u jednoj studentskoj grupi na Fejsbuku.

Ispod objave su se nizali komentari članova.

– Bila sam okej sa tim da mi neko dođe u stan svakih 3-4 mjeseca sa tim razlogom, ne više od pet puta u godini. Možda sam do sad imala sreće, ali živjela sam u jednom stanu tri, u drugom pet godina i ni u jednom stanodavac nije nijednom došao da provjeri ništa, sem u slučaju nekog kvara i jedne prilike zbog promjene cimerke, napisala je jedna studentica, dok je drugi odgovorio:

– Kada najavite da izlazite iz stana. Dokle god uredno plaćate rentu to je vaše i nema niko šta da radi tu.

– Sjećam se kada sam studirala gazdarica stana je znala vikendom da dođe sa čitavom porodicom u stan, bez neke najave, prali su povremeno veš u našem stanu pod izgovorom da njihova mašina ne radi. Muž je upadao bez kucanja itd., napisala je studentkinja:

– Ja sam prije par meseci išao da pogledam neki stan da bi vlasnica istog ustanovila da meni ne treba stan nego ima ona kod nje jednu lijepu sobu, a i biće mi tu lijepo sa njom kod nje. Tako mi reče, glasila su neka od iskustva studenata sa vlasnicima stanova.

Kakva su vaša iskustva sa stanodavcima? Pišite nam u komentarima.