Za čistu peticu: Studentica napisala samo jednu jedinu rečenicu u eseju i totalno rasturila

Pisanje akademskih radova uglavnom predstavlja problem za većinu studenata, ali kada ste skloni razmišljanju 'van kutije', tada vam taj zadatak može biti vrlo zabavan. Baš kao što je bio jednoj studentici čiji je esej odmah postao viralni hit. Zašto? Jer joj se rad sastoji od jedne rečenice pa je zbog toga dobila ocjenu izvrstan


write 1557178953

Studentica Allison Garret morala je za temu eseja na fakultetu obraditi film, odnosno, napisati recenziju. Ako ste se do sada pitali što je to snalažljivost, Allison vam može poslužiti kao idealan primjer. Djevojka je odlučila u eseju recenzirati legendarni film “Klub boraca” (‘Fight Club’), prenosi mojfaks.com.

Oni koji su gledali film znaju da glavne uloge u njemu imaju Brad Pitt i Edward Norton te da krilatica, koja se proteže kroz cijeli film, glasi: “Prvo pravilo Kluba boraca jest da se ne priča o Klubu boraca” (‘The first rule of Fight Club is: you do not talk about Fight Club’).

Upravo je tu poznatu rečenicu Allison samo i napisala u eseju i dobila čistu peticu. Svoj esej je podijelila na Twitteru kao i odgovor profesora. Profesor je rekao da se dugo dvoumio oko njenog eseja te kako je ocijeniti pa joj je na kraju dao peticu jer ga je rad nasmijao. No, na kraju ju je profesor upozorio da sličnu “patku” ne pokušava “uvaliti” drugim profama jer oni možda neće imati smisla za humor kao on.

Maštovito, zar ne?

(STUDOMAT.ba)