XI konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu posvećena popularizaciji nauke

Gosti predavači na jedanaestoj konferenciji su: Jelena Kalinić, Amer Čeljo i prof.dr. Nerzuk Ćurak.


Vasar Ideja 11 Plakat

Jedanaesti Vaša(r) ideja će u srijedu, 13.4.2016. godine ugostiti eksperte iz oblasti prirodnih i političkih nauka, kao i IT-a. U kinosali Meeting Point sa početkom u 19:00h mladi iz Sarajeva će imati priliku poslušati predavanja i družiti se sa Jelenom Kalinić – diplomirani biolog i profesorica ruskog jezika i književnosti, blogerica i promotorica nauke, Amerom Čeljom – inžinjer informacionih tehnologija, osnivač kompanije u SAD-u, te sa Nerzukom Ćurkom – doktor političkih nauka, publicist, novinar.

– Imajući u vidu da je sve popularniji trend dobivanja diploma, nerijetko fakultetskih, bez istinskog zalaganja, istraživanja i učenja željeli smo popularizirati obrazovanje i nauku kao profesiju, kao najbitnijeg stuba uspješnog društva, istakla je prof. Salibašić dodajući kako će u svojim dvadesetominutnim predavanjima, a potom i razgovoru sa mladima, govornici nastojati popularizirati kritičko mišljenje temeljeno na činjenicama i promovirati akademsku iskrenost govoreći o poslovima kojima se bave i svojim životnim opredjeljenjima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ulaz na konferenciju je slobodan, jer organizatori smatraju kako obrazovanje mora biti besplatno i dostupno svima. Stoga, sve što trebate je poslati vašu rezervaciju na e-mail adresu: udruzenje.plus@yahoo.com i vaše mjesto će vas čekati, ističu iz Udruženja PLUS.

Ukoliko do sada niste imali priliku prisustvovati nekoj od prethodnih deset konferencija, ili pogledati predavanja u okviru obrazovnog programa Federalne televizije ili na zvaničnom portalu, više informacija i snimljena predavanja možete naći na www.udruzenjeplus.ba ili na Youtube kanalu Udruženja PLUS.

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)