fbpx

WhatsApp uvodi nova ograničenja: Mijenja se način slanja poruka

Kako bi se borili protiv širenja poruka koje bi mogle sadržavati štetne ili obmanjujuće informacije, WhatsApp uvodi nova ograničenja koja se neće svidjeti mnogim korisnicima.


Foto: Envato

Pandemija dezinformacija dosegla je svoj vrhunac za vrijeme haranja koronavirusa, a sada je opet pri vrhu zahvaljujući geopolitičkoj situaciji u Ukrajini. Kako bi se borili protiv širenja poruka koje bi mogle sadržavati štetne ili obmanjujuće informacije, WhatsApp uvodi nova ograničenja koja se neće svidjeti mnogim korisnicima.

Advertisements

WhatsApp je prije dvije godine predstavio opciju koja označava poruke koje su više puta proslijeđene. Tako ste, dakle, zasigurno u nekim grupnim razgovorima dobivali viralne fotografije ili videozapise s oznakom ‘proslijeđeno više puta‘ (forwarded many times).

Međutim, budući da su se na taj način nerijetko širile poruke sa štetnim ili obmanjujućim informacijama, WhatsApp će u jednoj od nadolazećih nadogradnji postaviti nova ograničenja za proslijeđivanje poruka u grupne razgovore.

Kako javlja portal WABetaInfo, korisnicima će se znatno otežati proslijeđivanje poruka u više grupnih razgovora odjednom. Tako će, naime, proslijeđivanje biti ograničeno na svega jednu grupu, što znači da će za slanje u više njih biti potrebno ponoviti prvobitni proces – označavanje poruke i klik na ikonicu ‘proslijedi’.

WhatsApp se i u prošlosti bavio smanjivanjem širenja dezinformacija, pa ni nije toliko neobično da su se odlučili na ovaj potez. Napominjemo da će ovo ograničenje prvo dobiti testeri probne verzije WhatsAppa, a u sljedećim sedmicama će se svi ‘uhvatiti u koštac’ s ovom promjenom.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!