Vodeći studentski portal – STUDOMAT medijski pokrovitelj SBF Start-up Challenge

STUDOMAT – vodeći portal za studentska pitanja i ove sezone je medijski pokrovitelj projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.


Nakon vrlo uspješne dvije sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, uskoro počinje snimanje 3. sezone ovog zanimljivog takmičenja. Pobjednik svake od pet emisija, koliko ih je planirano u 3. sezoni, dobit će po 2.000 KM  reklamnog prostora na vodećem studentskom portalu u BiH.

– Veliko je zadovoljstvo biti dijelom Sarajevo Business Forum Start-up Challengea drugu godinu zaredom. Mladi najčešće od svojih ideja odustaju jer smatraju da neće imati podršku i da su sami, tako da nas podrška mladima u realizaciji i razvoju njihovih projekata i ideja čini zaista sretnima. SBF Start-up Challenge je sjajna prilika za mlade da se uključe u poduzetničke aktivnosti, da njihove ideje ne ostanu samo slovo na papiru i vjerujemo da će to znati iskoristiti i u sezoni koja je pred nama, kaže Amer Musić, osnivač STUDOMATA.
Poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. i 2020. godine.

Mladi starosti do 35 godina svoje prijave za takmičenje trebaju poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, do 10. oktobra ove godine.

Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba.