Više osoba pod istragom zbog namještanja ispita na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Više osoba, profesora i uposlenika Medicinskog fakulteta u Sarajevu te drugih posrednika pod istragom je zbog uzimanja novca radi namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustanovi, saznaje Klix.ba iz pouzdanih izvora.


05.10.2018. 15:09

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo nisu željeli otkrivati više detalja o istrazi osim kako je jedan profesor u pritvoru.

– Općinski Sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom I. Š. zbog krivičnih djela primanja dara i drugog oblika koristi i primanja nagrade i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Istovremeno, više osoba je osumnjičeno u istom predmetu, a istraga je u toku, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Klix.ba saznaje kako je osumnjičeni I. Š. bivši profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu koji je bio posrednik u ovom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni u ovom predmetu su osobe inicijala K. B., njegov sin, zatim žena inicijala D. Š., te nekoliko uposlenika na Medicinskom fakultetu.

Prema saznanjima portala Klix.ba, jedna osoba posredovala je u namještanju ispita na način da se 300 KM uplati sekretaru fakulteta, a potom profesoru 600 KM za kolokvij ili između dvije i četiri hiljade za ispit.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.