Više od 2000 posjetilaca na Danu otvorenih vrata

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u petak, 20. marta 2015. godine, održano je ovogodišnje i do sada najuspješnije testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.


ius dan otvorenih vrata

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), u petak, 20. marta 2015. godine, održano je ovogodišnje i do sada najuspješnije testiranje za stipendije za učenike završnih razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.

Više od 2000 učenika polagalo je test općeg znanja i matematike, te su na taj način imali priliku da svojim znanjem ostvare jednu od ponuđenih stipendija. Važno je istaći da je Univerzitet danas imao priliku ugostiti mnogobrojne učenike iz 137 škola, iz više od 50 gradova, te je uspješno organiziran i besplatan prevoz svih zainteresiranih učenika i njihovih profesora.

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo koja je osnivač Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) ove godine dodjeljuje više od 1000 stipendija.

– Danas je veoma značajan dan za IUS jer smo imali rekordan broj prijava za testiranje za stipendije. Otvorili smo vrata svim zainteresovanim učenicima i ugostili ih na našem Kampusu. U odnosu na proteklu 2014. godinu, broj prijavljenih učenika je skoro četiri puta veći, što zaista predstavlja veliki uspjeh. Svojim dosadašnjim radom osigurali smo međunarodnu prepoznatljivost i još jednom smo dokazali da je naš Univerzitet najtraženija destinacija za studiranje za koju se učenici iz godine u godinu sve više odlučuju,  istakao je rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Yücel Ogurlu.

Pored testiranja za stipendije, održana je i manifestacija ‘’Dan otvorenih vrata’’ gdje su svi prisutni učenici, njihovi roditelji i profesori imali priliku da saznaju više i da se informišu o sva tri fakulteta, kao i o studijskim programima koje nudi IUS.

– Na manifestaciji je bilo prisutno više od 2000 posjetilaca, što je svojevrstan rekord, kako za IUS, tako i za Bosnu i Hercegovinu kada je u pitanju dogadaj ove vrste. Ovakav izuzetan odziv je rezultat  dugogodišnjeg rada i naravno kvalitetnog obrazovanja koji nudi Inernacionalni univerzitet u Sarajevu,  kazao je rukovodilac PR službe, Goran Valka.

Najbolje kandidate za svaki studij, odabrat ce stručna komisija na temelju postignutih rezultata na testiranju. Osvojenu stipendiju kandidati mogu iskoristiti tokom četiri godine studija. Rezultati testiranja za stipendije će biti objavljeni na stranici stipendija.ius.edu.ba i ius.edu.ba.

(Sponzorisani članak)