Više hiljada studenata na žurkama bez poštovanja mjera: Odzvanjali hitovi Sinana Sakića, Seke Aleksić…

Studenti se ponovo veselili uz pjesmu: "Neće Gara da primi vakcinu", ali i uz hitove Seke Aleksić i Sinana Sakića.


studenti

Nekoliko hiljada studenata okupilo se u dvorištu Studentskog grada kako bi proslavili Dan studenata, 4. april. Okupljanje je, prema riječima onih sa kojima je razgovarala reporterka N1, bilo spontano. Nova.rs javlja da su se okupili i studenti u Novom Sadu.

U Beogradu se okupilo nekoliko hiljada studenata, oni ne nose zaštitne maske, a nema pripadnika policije, niti komunalne milicije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti sa kojima je reporterka N1 razgovarala kažu da su se tokom dana dopisivali preko Facebook grupe koja broji oko 60.000 studenata i da se vodila polemika da li da se okupe ili ne, pa da su poslije toga dolazili spontano.

Studenti su se već nekoliko večeri okupljali na istom mjestu i policija ih je oko ponoći rastjerivala, pa pretpostavljaju da će se to i večeras dogoditi.

Okupljeni su donijeli zvučnike i piće, a čula se i se glasna muzika. Na skupu nije vidljivo prisustvo obezbjeđenja Studentskog grada.

Kada je riječ o mjerama, većina studenata ne poštuje ni propisanu razdaljinu.

Okupljanje je počelo oko 18 sati kada je, kako su prenijeli mediji, na licu mjesta bilo oko 10 pripadnika obezbjeđenja Studentskog grada, ali njih nije bilo kada je stigla ekipa N1.

I studenti iz Novog Sada u nedjelju uvečer su se okupili u kampusu, a može se čuti da se vesele uz novi hit “Neće gara da primi vakcinu”, koji su prije nekoliko puštali i građani okupljeni oko spomenika Stefanu Nemanji, piše Nova.rs.

 – Ovo je naš dan i slavimo ga kako smo navikli. U domu sam već četiri godine i to je naša tradicija. Kada mogu svi možemo i mi. Peta sam godina Medicinskog fakulteta, a kada završim školovanje idem iz zemlje. Mučim se šest godina i onda ne mogu da nađem posao jer moram da se učlanim u stranku da bi me zaposlili kao medinsku sestru, rekla je studentkinja Marija za Nova.rs.

Reporter Nove.rs je javio da se čuje popularna muzike Seke Aleksić, ali i Sinana Sakića, te da su se studenti dogovorili da okupljanje počne već u 18 sati.

Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sjećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obilježava.