Vijeće mladih FBiH poziva na učešće u projektu Omladinski inkubator

Omladinski inkubator – program jačanja kapaciteta omladinskih organizacija u Bosni i Hercegovini je osmišljen kao modularni program obuke, praćen mentorskom podrškom organizacijama učesnicama. Cilj samog programa jeste da organizacijama koje rade sa mladima ili su po svojoj prirodi omladinske pruži set alata iz oblasti koje smo prepoznali kao najbitnije za normalno funkcionisanje jedne organizacije.


overhead view of business people working on new business plan, business teamwork
overhead view of business people working on new business plan, business teamwork

Vijeće mladih Federacije BiH, Omladinski savjet Republike Srpske i Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH raspisuju Javni poziv za učešće u programu Omladinski inkubator – program jačanja kapaciteta omladinskih organizacija u Bosni i Hercegovini, koji je namijenjen:

  • omladinskim organizacijama,
  • vijećima mladih, odnosno omladinskim savjetima,
  • organizacijama koje rade sa mladima.

Omladinski inkubator – program jačanja kapaciteta omladinskih organizacija u Bosni i Hercegovini je osmišljen kao modularni program obuke, praćen mentorskom podrškom organizacijama učesnicama. Cilj samog programa jeste da organizacijama koje rade sa mladima ili su po svojoj prirodi omladinske pruži set alata iz oblasti koje smo prepoznali kao najbitnije za normalno funkcionisanje jedne organizacije

Naime, na terenu je primjetno da veliki broj organizacija nema razvijene sisteme rada sa mladima (koji su tematski profilisani i programski orijentisani), ne postoje jasno definisani pravilnici i procedure što otežava svakodnevno funkcionisanje te umanjuje mogućnost apliciranja na fondove i grantove kod donatora.

Poziv ostaje otvoren do 10.03.2021. godine u 23:59.

poziv inkubator 04 1280x640 1

Eventualna pitanja mogu se postaviti putem emaila na nikola.kandic@vijecemladih.ba, ili putem telefona na +387 33 204 104 (Vijeće mladih Federacije BiH), odnosno +387 65 171 323 (Nikola Kandić).

Omladinski inkubator – program jačanja kapaciteta omladinskih organizacija u Bosni i Hercegovini dio je projekta Fakat je vakat za mlade 2.0 koji se implementira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Više informacija pronađite na linku.