Video postao viralan na TikToku: Upala momku u sobu na faksu, svi su uvjereni da je vara

Postoji dvije vrste ljudi: oni koji vole iznenađenja i oni koji ih ne vole. Student i njegova djevojka postali viralni jer cijeli internet misli da on nju vara - i da je ona to uhvatila na videu. Evo kako i ovaj par komentira novonastalu popularnost...


momak
Foto: TikTok screenshot

Trendovi na TikToku mijenjaju se brzinom svjetlosti. Svaki dan moramo vidjeti nešto novo, zanimljivo i drugačije. No, TikTok može postati i oružje koje uništava veze, platforma na kojoj se širi mržnja, ali i mjesto gdje TikTok detektivi troše svoje slobodno vrijeme.

Advertisements

Nedavno se na TikToku pojavio i trend “couch guy” (“momak s kauča”). Naime, prvi video koji je i započeo ovaj trend objavljen je krajem prošlog mjeseca. Video je postao viralan nakon što je djevojka stigla na fakultet “iznenaditi” svog momka studenta s kojim njeguje “vezu na daljinu”.

Korisnica TikToka Lauren Zarras objavila je video u kojemu ulazi u dnevni boravak kako bi iznenadila dečka koji nije znao da dolazi u posjetu. Na videu je vidljivo kako on u svom studentskom stanu na kauču sjedi s još tri djevojke. Nakon što on shvati da mu je djevojka u sobi, ustaje i grli je, a u pozadini svira pjesma “Still Falling for You” glazbenice Ellie Goulding koji se na TikToku koristi za pozadinu emotvnih video-isječaka. Na videu je jedino kratki opis:

Iznenadila sam dečka na faksu. Robbie nema pojma.

@laurenzarras

robbie had no idea

♬ still falling for you – audiobear

Vara li je?

Nedugo nakon objave, ispod videa su se masovno počeli gomilati komentari korisnika koji su vidjeli video i to većinom komentari na njegovo rezervisano i hladno ponašanje, kao i na još nekoliko znakova upozorenja koje su korisnici zamijetili pa su joj pisali da ju on zapravo vara i da je ona to uspjela uhvatiti na videu. Pitanje je li Robbie zapravo bio uzbuđen što je vidio svoju djevojku postala je glavna tema TikToka, prenosi Moj Faks.

Lauren je svoj video-isječak objavila krajem prošlog mjeseca i sad broji preko 50 miliona pregleda, pa je velikom popularnošću počela dobivati i pažnju medija i zvijezda. Nije prošlo mnogo vremena, uz dodatne komentare, Internet detektive, snimanja dueta, parodije s memesima, pa čak i parove koji namjerno glume ove scene kako bi ismijali hladno držanje studenta, “couch guy TikTok” eksplodirao je u zasebnu supkulturu TikTok aplikacije. Hashtag “couchguy” dosegnuo je preko pola miijarde pregleda, dok je hashtag “couchboy” dosegnuo oko 36 miliona pregleda.

@laurenzarras

Reply to @jizzzlleeh love y’all 😘

♬ original sound – laurenzarras

TikTok detektivi otkrivaju znakove upozorenja

Advertisements

TikTok detektivi krenuli su u potragu za svim znakovima na objavljenom videu kako bi pronašli dokaze da student vara jadnu djevojku. Čak je i jedna korisnica postala viralna nakon što je objavila da je, koristeći nekoliko alata za editiranje videa uspjela zamrznuti sliku na videu gdje se vidi kako student oko ruke nosi tuđu gumicu za kosu.

Koliko je video postao popularan govori i činjenica da su se neki veliki brendovi također uključili u spekulaciju vara li student svoju djevojku. Na primjer, čak je Trojan, poznati brend kondoma komentarisao stvari koje su se nalazile na stolu videa.

@souljawatchambassador

I love @laurenzarras, she’s the best. #couchguy

♬ Tears In Brasil – Piero Piccioni

Pokrenula i biznis

Kako je njen video zaokupio nevjerojatnu pažnju javnosti, uskoro se oglasila i sama autorica videa, Lauren. – Slama mi se srce kad gledam kako ljudi mogu gledati jedan poseban trenutak, a donose toliko negativnosti. Molim vas, razmislite prije nego što pretpostavite išta o mojoj vezi, komentiarisala je u TikToku kojeg je objavila.

Zbog popularnosti, ali i negativnih komentara Internet detektiva, djevojka je uskoro objavila još jedan video, sada publici od skoro 190 hiljada pratitelja u kojem je objavila da je iskoristila ovu slavu koju je dobila preko noći i da se njeni pratitelji od sada mogu kupiti i majice s natpisom “couch boy”. Komentatori su brzo napali i ovu njenu odluku, pa su joj tako ispod videa pisali da “pokušava zaraditi na svojoj sramoti”.

Kako se sve otelo kontroli, uskoro se oglasio i sam “couch guy”, student iz “kontroverznog” videa. – Nemojte zaboraviti, nije sve u životu detektivska serija, kazao je, i nadodao kako želi da komentatori prestanu stvarati ideje, iluzije i lažne scenarije o njegovoj vezi. Na žalost, komentatorima to nije bilo dovoljno.

Šta se zapravo dogodilo na videu, vara li Kauč dečko svoju curu ili ne?