Uspješno završen prvi Startup Europe Week u Mostaru

Uspješno je završen prvi Startup Europe Week u Mostaru, u prostorijama SPARKa. Na ovom dvosatnom događaju okupili su se ljudi iz raznih branši, poput ITa, telekomunikacija, umjetnosti, dizajna, arhitekture, nevladinih organizacija, turizma, medija i slično.


Govornici Maja Šimić Škutor iz Ministarstva privrede HNŽ, Ivan Jurilj iz REDAHa, Ilija Papac iz Ministarstva financija BiH i Andrea Čordaš iz SPARKa su posjetiteljima ukazali na poduzetničke prilike u našoj državi, a na kraju su predstavljeni uspješni startupi iz SPARKa.

Advertisements

Cijela priča je pokrenuta na inicijativu Europske komisije, pa je tako prva sedmica u februaru posvećena razvoju inovativnih ideja i podršci poduzetništva u europskim regijama, u više od 40 zemalja i 200 gradova.

Advertisements

– Nadamo se da smo ovom inicijativom započeli jedan pozitivan niz ovakvih događaja, ali i potaknuli posjetitelje da pokrenu svoj startup i postanu poduzetnici. Ovim putem se zahvaljujemo REDAHu na pomoći u organizaciji događaja, navode na kraju saopštenja organizatori.

(STUDOMAT.ba)