Upoznajte Omara: Iz Egipta došao studirati u Sarajevo, a sada je glavni kuhar u restoranu i voditelj kulinarskog showa

Omar Khedr, Egipćanin, kojeg je život doveo u Sarajevo u kojem živi već pet godina, plijeni vedrim i pozitivnim duhom. Kako kaže, ovdje je došao da studira, a, u međuvremenu, i da se posveti svojoj velikoj ljubavi od dječačkih dana – kuhanju.


Foto: Press

Uz voditeljicu Adrijanu Kurtišaj Bikić, Khedr je jedan od glavnih aktera kuharskog šoua “Da, draga“, čija druga sezona se trenutno emitira u programu OBN televizije.

Advertisements

 – Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacionalnom univerzitetu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđa mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljujući voditeljici Elvisi Muratović koja vodi emisiju “Stol za 4“. Razmišljali smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju “Da, draga“. Tako je sve krenulo, kaže Khedr.

Omar se oduvijek zanimao za kuhanje, samouk je u kuhinji i svoje vještine je uporno usavršavao. Nekada je hranu pripremao za svoju porodicu, a danas je glavni kuhar i partner u jednom sarajevskom restoranu.

Advertisements

 – Jako mi je zabavno da radim ovdje i vodim kuhinju. Usavršavam pripremu raznih internacionalnih jela, ali i onih tradicionalnih bosanskohercegovačkih. Od svih specijaliteta najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradicionalno jelo koje najviše volim, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam hranu u mom restoranu Chill&Co na Baščaršiji za moju raju i ostale goste, govori Khedr, prenosi Klix.ba.

Za kraj, kada je u pitanju privatni život, kaže da je slobodan dok ne naiđe prava djevojka za njega.