Upoznajte Aminu, buduću doktoricu: “Zašto sam upisala medicinu?”

Saznajte zbog čega je Amina upisala medicinu i zašto se odlučila za učenje u Homework HUB-u.


AMINA
Foto: Facebook

Upoznajte, Aminu, buduću doktoricu. Iako je prije mjesec dana postala dio HUB porodice, Amina se dobro uklopila u procese štrebanja u HUB-u. Iako joj svako jutro govore da prvo mora doći u HUB pa tek onda u teretanu, ona radi obrnuto.

 – Tek joj je prvi mjesec, sljedeći će nas već čekati ispred vrata dok ne otvorimo, poručuju iz HUB-a.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Medicinu sam upisala iz više razloga. Kroz djetinjstvo sam uvijek bila veselo i živahno dijete pa sam tako uzrokovala dvije povrede glave i operaciju te mogu reći da je to bio početak moje zainteresovanosti. Požrtvovanost ljekara u tim momentima, spašavanje ljudskih života, empatija i hrabrost su me podstakle da sve više razmišljam o medicini. Gledajući svu tu ,tad meni nepoznatu medicinsku opremu, pitala sam ljekara šta je šta i čemu šta služi. Većinu objašnjenja sam dobila i pravila se kao da svu suštinu razumijem. Nakon završene osnovne škole sam počela da prikupljam knjige iz različitih medicinskih oblasti i krenula da ih čitam iako u tom momentu ni sama nisam znala šta to sve znači. Iz godine u godinu, moja znatiželja da naučim sve i razumijem me usmjerila da upišem fakultet. Već sam u srednjoj školi bila “buduća doktorica”, poručuje Amina.

Nakon 15 godina od njene prve znatiželje Amina je sada studentica druge godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ljubav prema medicini je svakim danom sve veća. Znala je da ne griješi u izboru, srce joj je tražilo to i dobilo je.

 – Medicina me ispunjava, čini sretnom. To sam ja! Sad kad smo se bolje upoznale, primjećujem da i ona voli mene. U narednom periodu želim da posvećeno istražujem ljudsko tijelo i da svojim znanjem pomognem ljudima. Zato sam u HUB-u pronašla sve, motivaciju, nove kolege/ice i želju za učenjem, kaže Amina.

Dođite i vi u Homework HUB i uživajte u učenju u društvu.