Unsko-sanski kanton stipendira studente boračkih kategorija

Ministarstvo za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona objavilo je Konkurs za dodjelu stipendija studentima boračkih kategorija sa područja Unsko-sanskog kantona za akademsku 2015/2016 godinu.


Vlada USK

Pravo na apliciranje za ovu stipendiju imaju djeca poginulih boraca bez obzira na godine, kao i djeca dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja, ratnog vojnog invalida, umrlog ratnog vojnog invalida, demobilisanog branioca, organizatora otpora, dobrovoljca, veterana i učesnika rata, kao i djeca umrlog demobilisanog branioca do navršene 25. godine. Obje kategorije moraju imati prijavljeno prebivalište u nekoj od opština USK-a.

Prijedlog rang liste za izbor korisnika stipendija bit će utvrđen na osnovu ostvarenog broja bodova utvrđenog po osnovu ostvarenog uspjeha u prethodno završenoj školskoj godini, socijalno-imovinskom statusu, a dodatne bodove imat će studenti koji studiraju van USK-a.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kandidat sa prosjekom ocjena iznad 9,5, bit će uvršteni na konačnu rang listu kandidata bez obzira na broj bodova, ukoliko ispunjavaju uslove konkursa.

Također, djeca poginulog, umrlog, nestalog branioca, umrlog ratnog vojnog invalida i umrlog demobilisanog branioca bez oba roditelja uvrštavaju se na listu stipendista bez konkurencije, ukoliko ispunjavaju uslove konkursa.

Pojedinačni iznos stipendije i broj stipendista utvrđuje svojom odlukom Vlada Unsko-sanskog kantona, koja će biti usvojena naknadno.

Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci akademske godine 2015/2016.

Zahtjev za dodjelu stipendije, sa potrebnom dokumentacijom, podnosi se Ministarstvu za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida u Ulici Alije Đerzeleza 6 Bihać, putem pisarnice Vlade Unsko-sanskog kantona, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa (17. maja).

Obrazac zahtjeva zainteresovani kandidati mogu preuzeti u Ministarstvu za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida i Odjeljenjima za boračko-invalidsku zaštitu općina Unsko-sanskog kantona.

Više informacija u prilogu.

(STUDOMAT.ba)