UNSA: Stipendije najboljim studentima Medicinskog fakulteta

Na svečanoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uručene su stipendije najboljim studentima ovog Fakulteta i ispraćeni u penziju uvaženi profesori.


medicinski fakultet u sarajevu

Svečarski karakter sjednice poslužio je kao uvod u najvažniji događaj – obilježavanje 70 godina najstarije obrazovne ustanove u BiH.

Dekanesa Medicinskog fakulteta prof. dr. Almira Hadžović – Džuvo osvrnula se na početak rada te ustanove i naglasila da Medicinski fakultet baštini tradiciju uspješnog rada dugu 69 godina.

Njegova misija od početka bila je usmjerena na osiguranje visokog standarda izvrsnosti u domenu obrazovanja, edukacije kadrova i naučnog istraživanja.

Svečani dio sjednice Naučno-nastavnog vijeća okončan je dodjeljivanjem stipendija najboljim studentima, te ispraćajem u penziju uvaženih profesora.

Sredstva za stipendiranje osigurao je Medicinski fakultet, te fondacije “Nedžad Beganović” i “Prof. dr. Hamid Pašić”.

Dobitnik stipendije fondacije „Prof. dr. Hamid Pašić“ postala je Nejra Selak, jedna od najboljih studentica prve godine, a plaketu Ponos dekana i novčanu nagradu zaslužili su Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Ada Đozić i Malik Ejubović.

Stipendija najboljem studentu završne godine pripala je Lamiji Hadžić, a od 2010. obezbjeđuje je Fondacija “Nedžad Beganović”. Ta  studentica nedavno je dobila i Povelju Univerziteta.

Imena tih studenata, budućih ljekara, najbolja su nagrada njihovim mentorima, profesorima (prof. dr. Zakira Mornjaković, prof. dr. Bećir Heljić, prof. dr. Emina Nakaš – Ićindić i prof. dr. Nermina Obralić), koji imaju mnogo razloga za zadovoljstvo i ponos, a nagrađeni su prigodnim poklonima i ispraćeni u penziju.

(Oslobođenje)