Direktorica Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ Nizada Skrobo istakla je da donacije ovog tipa bitno olakšavaju rad školama koje, nažalost, nemaju sredstva za ovu namjenu, a realno postoji velika potreba za bogaćenjem i dopunom bibliotečkog fonda. Nedžada Tolja, direktorica Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ je izrazila zahvalnost i naglasila značaj podrške ovog tipa, ali i značaj odlične saradnje koju škola ima sa Izdavačkom kućom „Sarajevo Publishing“.

– Nažalost, djeca sve manje čitaju. Trudimo se da im približimo ljepotu knjige, da ih potaknemo da što više čitaju, promišljaju, pišu, rekla je direktorica „Prve osnovne škole“ iz Donjeg Vakufa, Selvedina Fazlagić.

Učenici OŠ „Meša Selimović“ iz Zenice su prijatno iznenadili predstavnike IK „Sarajevo Publishing“ prigodnim govorom učenice 5. razreda Aide Begagić, koja im je uručila umjetničku sliku, rad članova likovne sekcije.

„Sarajevo Publishing“ će nastaviti sa implementacijom ovog projekta i u narednom periodu. Cilj je da se popularizira čitanje i probudi ljubav prema knjizi, te stvaraju čitalačke navike kod djece. IK „Sarajevo Publishing“, kao društveno odgovorna firma sa tradicijom dugom preko 65 godina, ovim projektom pomaže osnovne škole koje obavljaju veoma bitnu zadaću odgoja i obrazovanja u, nažalost, veoma teškim uslovima.

(Školski.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.