UNSA: Otkazana sjednica Upravnog odbora, još nema odluke o poskupljenju školarine

 UNSA: Otkazana sjednica Upravnog odbora, još nema odluke o poskupljenju školarine

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, koja je trebala biti održana jučer u 15 sati, a na kojoj je trebala biti razmatrana odluka Senata o povećanju cijena školarina, otkazana je.

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, koja je trebala biti održana jučer u 15 sati, a na kojoj je trebala biti razmatrana odluka Senata o povećanju cijena školarina, otkazana je, potvrdio je za NAP član UO prof. dr. Velija Katica.

– Meni su negdje oko 12 javili da nema sjednice, dok sam bio na Nastavno-naučnom vijeću na Veterinarskom fakultetu, a da je naredna zakazana za sedam dana. Ja ostajem i dalje pri svom stavu, neću glasati za prijedlog povećanja cijena školarina, izjavio je Katica.

Podsjećamo, Senat UNSA 25. juna donio je odluku o povećanju cijena školarina i drugih troškova na fakultetima. Profesor Katica smatra da je ovakva odluka Senata nepotrebna, te da u ovim teškim vremenima nije to trebalo uraditi ni predložiti, prenosi Oslobođenje.

– Mislim da je tu neki drugi razlog. Vidite da fakulteti imaju problem s finansiranjem, a idu i izbori. Ne znam šta bih rekao na sve to, kaže Katica.

Katica je potvrdio da ta tačka nije trebala biti na dnevnom redu, ali da je Poslovnikom mogla biti stavljena.

(oslobodjenje.ba)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?