UNSA: Otkazana sjednica Upravnog odbora, još nema odluke o poskupljenju školarine

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, koja je trebala biti održana jučer u 15 sati, a na kojoj je trebala biti razmatrana odluka Senata o povećanju cijena školarina, otkazana je.


univerzitet u sarajevu cover1

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, koja je trebala biti održana jučer u 15 sati, a na kojoj je trebala biti razmatrana odluka Senata o povećanju cijena školarina, otkazana je, potvrdio je za NAP član UO prof. dr. Velija Katica.

– Meni su negdje oko 12 javili da nema sjednice, dok sam bio na Nastavno-naučnom vijeću na Veterinarskom fakultetu, a da je naredna zakazana za sedam dana. Ja ostajem i dalje pri svom stavu, neću glasati za prijedlog povećanja cijena školarina, izjavio je Katica.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Podsjećamo, Senat UNSA 25. juna donio je odluku o povećanju cijena školarina i drugih troškova na fakultetima. Profesor Katica smatra da je ovakva odluka Senata nepotrebna, te da u ovim teškim vremenima nije to trebalo uraditi ni predložiti, prenosi Oslobođenje.

– Mislim da je tu neki drugi razlog. Vidite da fakulteti imaju problem s finansiranjem, a idu i izbori. Ne znam šta bih rekao na sve to, kaže Katica.

Katica je potvrdio da ta tačka nije trebala biti na dnevnom redu, ali da je Poslovnikom mogla biti stavljena.

(oslobodjenje.ba)